du kanske visste hur man sa ja men jag visste verkligen inte

datasalen, även denna tisdagkväll. tror jag skriver blogg på tisdagkvällar ganska ofta. snart kommer sofia, soffipropp, the bride. vi kommer säkert prata bröllop, vild gissning.

kvällsdvalan har innfunnit sig. den börjar när man sitter i matsalen, klockan är cirka kvart i sex, alla har ätit färdigt o sitter o dricker te o tar knäcke på knäcke. sen frågar man: o nu då? o sen då? vart ska du? vart ska jag?
Idag råkade jag säga: jag orkar inte med mig själv. då hade gränsen gått för länge sen men jag fatta först då att jag hade gått in i kvällsdvalan. i inledningen på dvalan skrattar vs. gråter beroende på hur man är lagd. idag va d mest skratt för min del ändå.

åh, här står en cola brevid mig, oöppnad. synd att jag inte gillar cola, annars hade jag kanske smugglat den till mitt rum o stillat mitt törst o sockerbegär. eller så är jag för god för sånt. åh, jag har ju min violglass! den ska jag bjuda sofia på, typisk violtjej faktiskt.

nu önskar jag att jag kunde spela typ piano för då kunde jag fördriva tiden i ett övningsrum. man skulle kunna göra det utan att spela piano fast jobbigt att bli påkommen, d är d ju inte värt. "jomen jag tycker det är skönt att sitta här vid pianot. d kanske verkar konstigt men det är my way of living" ..skulle jag kunna svara.

jo! pratade om min visit i oslo häromdan och kom på vilken hatkärlek jag har till den staden. det är som en sur gammal morfar. som man inte vill ha o göra med fast som betyder mycket. eller spelat stor roll eller hur man säger.
här kommer en lista på platser som jag hatar/älskar i oslo:

oslogallerian (alla hejdå)
stationshuset (allt folk o första kvällen på bänken, hjälp mig!)
ingesgate (psyklägenhet fullt me psykon)
bagel and juice (smoothis o bagles every single day)
majorstuen (men mest kärlek, så jobbig väg dit bara)
karl johans gate (horor o äckelgubbar på natten)
aker brygge (bara kärlek tror jag)
grönland (för mycket mataffärer och invandrare..skoja)

dagens dikt

jag sov och jag drömde
om ariens land,
där solguden tömde
med givmild hand
kring allt överallt i en lycklig ängd,
som sedan vulkaniskt vart bränd och sprängd,
sitt liv, sina håvors mängd

ja, där har du ett stycke ur "en morgondröm" av gustaf fröding. han är en gammal man. han dog 100 år innan jag föddes, lääänge sen. Själv drömde jag om new york i natt, jag smugglade något på en buss. jag tror att kajsa va me mig. jag kom ihåg att d va mycket folk på bussen o massa skyskrapor när jag tittade ut, det va såå new york. jag undrar när jag ska åka dit..

"sina håvors mängd" hmf...som blev sprängd. o bränd. jaa ni..jag vet nog inte va det betyder. inte ängd heller. de kunde många konstiga ord förr. dock inte dator o tv-spel o youtube o sånt som är inne nu...eller?

väntar på att min mor ska ringa mig, sen ska jag äta äpple o gå o lägga mig. jag har städat rummet o bytt lakan idag...mm! O hämta tvätten ska jag göra oxå! knoga på...dag ut o dag in.

tack o hej
jag är trots allt en tjej

now, tomorrow and the day after that

Jag kanske inte kan förstå men jag kan försöka.

Tänkte att d va tisdag idag men d va d ju inte, utan måndag. Fixat lite batterier till min kamera så nu kan jag ta lite bilder, kul grej. Tittar på några nu från i lördags när vi hade lite fest för johanna som har fyllt 25, då gjorde jag o anna-sara en riktig specialare. Se bilder på facebook, d här är en blogg.

Annars så har jag en stel o otränad kropp, träning kanske vore nåt ändå.? Eller en värmekudde/vattenpåse på ryggen. Jag behöver en snygg rygg med bättre hållning tills jag ska vara brudtärna, det är faktiskt en bra anledning till att träna. Då kanske inte värmekudde hjälper? Man kan ju inte se ut hur som helst då...o en brun rygg ska man ju helst ha då. Det får bli solarium!

Nämen ska man dra sig till ewe o läsa om skönheten. Den boken tipsar jag inte jättemycket: Om skönhet med Zadie Smith. Varning varning!

lördag idag igen

femte januari, imorron är det trettondagsafton och då ska vi slänga ut granen o ta bort alla fula tomtar o ljusstakar o städa städa städa och ta tillbaka de gamla vanliga lamporna och ljusstakarna. de vanliga. i år igen sen ska vi ta fram dom om några månader...o sen bort...o sen fram.

så...på måndag börjar skolan o då är det hej hej o har du haft det bra? o varför?/vad har du gjort?
ja ba: massa. bra. kul. skönt. typ det. eller så säger jag på jul så....o på nyår så....annars har jag mest bara....o sen lite....o sen lite...jättebra helt enkelt. durå? (troligtvis det sista).

tänker på om man ska åka till örebro eller stockholm eller nån helt annanstans men det ska jag tänka på mer snart. nu är det shape up o bara vara på liljeholmen, en hel termin till faktiskt. don´t you worry bout a thing lixom.

när jag tänker på d så saknar jag lilje, tänk en tidigt sur morgon i matsalen, tandborstningen innan lektionen, tänk o fika bullar, tänk på att skratta/gråta åt tråkiga (ev. roliga) skämt. Hoppas samuel är kvar, det finns redan så många läkare ju...

2008, det kan du ge dig på!

RSS 2.0