gräva o gräva

det är absolut dax för blogg.

alltså torsdag em. våren är här med sin närvaro.
jag blir tokig på vissa saker jag inte kan kontrollera.
om och om igen.
nu ska vi ta o acceptera allesammans.
att jag alltid ska gräva upp saker som ska ligga i jorden!

fick inspiration och skrev på mitt projektarbete.
det började med novell + diktsamling men börjar likna min blogg...hmpf
ska ha lite bilder till o göra nåt slags häfte
blev inte som jag hade tänkt
men det blir det ju som sagt aldrig

snart ska jag kila till maten och sen jobba.
tur att jag har så mycket fritid att jag kan rycka in när det behövs, åh va bra!

puss o hej

dålig o rädd tjej o var är mina pengar???

jag trodde inte jag var en rädding, men det är jag kanske. har haft en känsla av att jag känner mig dålig o tråkig nu ett tag. inte så att man behöver höra: nej du är ju bra. utan jag kom på d själv o är rätt nöjd ändå, det är okej med mig. jag talade oxå med en god vän idag som sa att hon kände ungefär detsamma men jag kände mig dålig ändå. ibland mår man bra i jämförelse med andra ni vet, men så va d inte idag. dålig men nöjd + skratt lixom. det får funka.

brukar inte tänka så mycket på pengar som jag gjort senaste tiden. min framtid ser fattig ut tycker jag men sånt kan ju ändra sig. fick ett telefonsamtal nyss då jag fick reda på att jobb på kafé inte blir så aktuellt i sommar. tack för besked svarade jag. ordnar sig som d heter...

jag tror ofta gott om mina planer men d blir sällan som jag har tänkt o d brukar bli bra, jag har vissa dåliga planer.

mene...ser svarta fåglar som flyger runt runt utanför fönstret, de kraxar men jag fattar inte. ser lite förvirrat ut. tror jag är en av dem. ser förvirrad ut kan jag tro. men skulle jag fånga en fågel och titta in i det svarta fågelögat tror jag att jag skulle känna igen nåt. vissa likheter finns nog! tror jag i alla fall!

gammalt liv + nytt liv

sturefors sturefors sturefors. kyrkan är fortfarande ful och träden är lika ruttna som överallt annars. inget ä lixom bättre här. bror sover, mamma sover, de andra är borta. när mamma har vaknat ska vi nog gå på promenad, jag längtar efter frisk luft på landet. min mostr har blivit magsjuk, hoppas jag klarar mig. har konstigt nog gjort det hittills bland spyorna på liljeholmen. liljeholmen är min vän som inte känner världen så bra o lika bra är det. när jag sitter i mitt flickrum på räfvantomta (som jag gör nu) då tänker jag bara på vem jag var då. Vad jag visste och inte visste, vad jag upplevt och inte upplevt, vilka jag delade min vardag med då och nu tänker jag varför vi inte delar den nu. vad delade vi och varför. det finns vardag i dessa väggar men det är gammal vardag för mig. ny vardag, nya vänner, nya vanor, nya upplevelser, nya vägar, nya tankar, ny kunskap, nytt liv + gammalt då...

smärta mitt hjärta

Jo, nattvard snart. När ska man bryta brödet? Ska d ligga på tallrik, nej nej, man kan ju inte TA kristus, det ska delas ut...eller? Kan man slänga brödet och vinet efteråt eller vad ska vi tycka? Äter vi kristi kropp o dricker vi kristi blod? Det bråkades mycket om detta förr i tiden o i vårat klassrum häromdagen.

Oj, vad jag har bråkat mycket på senate tiden, o irriterat mig, det kanske inte är bra för hjärtat, det gör lite ont ibland. Kanske att andra har haft mer ont i hjärtat när jag har bråkat. Förmodligen. Imorron ska jag ta hand om alla hjärtan jag träffar för då är det den 14 februari. Jag ska vara snäll och kärleksfull och fredlig.

strul å mycket kraft

okej det är mycket som suger, särskilt när det gäller datorer men det här tog priset. vilken surprice. fick bilder till min mail på ett nygift par och när jag skulle titta på dem så kom gamla bilder på datorn, vissa som inte ens finns sparade längre, upp i ett långt bildspel. det va gamla och nya bilder. det va bilder på folk jag kände och inte kände, helt i oordning. vilket kaos. jag försökte förstå vart allt kom ifrån men förstod inte, vem gjorde ett bildspel till mig? Det va ju ingen ordning påt alls! Hoppas inte det händer igen, förvirrande.

Nu skulle ju jag skriva min författaranalys. Jag va bra på att låssas att jag hade studerat som en tok. Tur att det var en bra bok o att jag va helt tagen av boken när jag läste den, för typ två år sen iofs. Jag återgav kanske inte boken precis som den va, mitt minne sviker mig lite då o då. Men jag berättade om hur tankesultanen försökte förmedla nåt till tröga svennar. Sanningen är att jag håller med honom ganska ofta även fast han är lite väl högmodig och naiv..och rebellisk. Han måste acceptera. Jag också. Ett öga rött, läs läs läs!

RSS 2.0